Goddelijk Wild Bekijk groter

Goddelijk Wild (incl. essay De gelukkige activist)

Nieuw product

Goddelijk Wild is een authentiek verhaal van twee psychologen die een trektocht door de wilde natuur van Canada ondernemen. Nietsvermoedend belanden ze door ontmoetingen met mensen, dieren en landschappen in een existentiële queeste: hoe in het reine komen met een stedelijke levensstijl en een wereld in transitie? Welk leven is de moeite waard? Welke mens willen we zijn?

Meer details

22,41 €

Meer informatie

Goddelijk Wild is een authentiek verhaal van twee psychologen die een trektocht door de wilde natuur van Canada ondernemen. Nietsvermoedend belanden ze door ontmoetingen met mensen, dieren en landschappen in een existentiële queeste: hoe in het reine komen met een stedelijke levensstijl en een wereld in transitie? Welk leven is de moeite waard? Welke mens willen we zijn?

De auteurs stellen zich kwetsbaar op en nemen de lezer mee naar hun innerlijke wereld. Op deze wijze slagen ze er ook in om verborgen gedachten en gevoelens van heel wat mensen te vertolken. Ze houden een spiegel voor en nodigen de lezer uit om er samen met hen doorheen te springen, naar een landschap van nieuwe mogelijkheden.

Heel wat actuele menselijke thema’s passeren de revue: de vorm van een hedendaagse liefdesrelatie, hoe we met ‘het wilde’ omgaan, overleven in werksituaties en de plek van de mens in het universum.

Ann Sterckx (1973) is Master in organisatiepsychologie en facilitator in participatieve en collaboratieve methoden. Dr. Rudy Vandamme (1958) is doctor in de psychologie en pionier van het Ontwikkelingsgericht Coachen. Hun missie is om ecopsychologie als vakgebied te ontwikkelen.

‘Dit reisverhaal doorheen het landschap van samenleving en natuur is doordrenkt van liefde, ontmoetingen en onverwachte inzichten. De reis eindigt met een essay: zeven verhalen over de weg van de mens en een voorstel tot levensstijlactivisme.’

Recensies

Kwaliteit 
02-05-2017

Goddelijk Wild

Ik nestel me dus in mijn sofa met Goddelijk Wild en een kopje thee. Blaadjes draaien, lekker mee op reis naar het ongerepte Canada en dan gebeurt er dit:
- Opluchting dat je veilig in je sofa zit bij het berenverhaal.
- Spijt dat je veilig in je sofa zit bij het elandverhaal.
- Je een kriek lachen - omdat het herkenbaar is.
- Een brok in je keel krijgen - ook omdat het herkenbaar is.
- Boos worden en luidop vloeken.
- En je vragen stellen. Véél vragen.

Ja, dat Goddelijk Wild kruipt onder je huid en van mij het daar nog heel lang blijven zitten.

Kwaliteit 
13-04-2016

Dag

Dankzij Boekenfans mocht ik dit boek lezen, en een (h)eerlijke recensie schrijven.
Op de achterflap staat geschreven: “Dit reisverhaal doorheen het landschap van samenleving en natuur is doordrenkt van liefde, ontmoetingen en onverwachte inzichten. De reis eindigt met een essay: zeven verhalen over de weg van de mens en een voorstel tot levensstijlactivisme”.

Dus geïntrigeerd door het verhaal ging ik mee op reis naar Canada als stille genieter. Aangezien het verhaal door twee psychologen wordt geschreven, dacht ik zware kost. Maar niets is minder waar, het verhaal neemt je mee.
Ik geloof er ook in dat toeval niet bestaat, en dat alles gebeurt om een reden; de ontmoeting met de sjamaan, Abi en haar polyamoureus verhaal, ... en dat geeft het toch wel een diepere bestemming. Ik heb respect voor Ann en Rudy, dat ze zo vrank en vrij over de liefdesrelatie praten. Maar het plaatje klopte.

Ik kon me de reis levendig voorstellen, de stilte waarderen, de schoonheid aanschouwen, me af en toe nietig voelen. De diepere gesprekken tussen hun beiden als gesprekken met derden, stemt me toch tot nadenken, vooral deze paragraaf “stop te vechten voor een betere wereld en stop met boos te zijn over de destructieve aard van de mensheid. De bioloog had ons geleerd dat destructie een wezenlijk deel is van ecologie. Nathalia had verteld hoe destructie een deel is van een constructief proces naar meer bewustzijn. Wij, de mens en de aarde, bewegen ons naar een nieuwe orde, naar een nieuwe relatie met elkaar.”
Ik zal gene echte levenstijlactivist worden, maar ik ga wel enkele dingen toepassen, want inderdaad het begint met jezelf.

Een reis naar Canada stond al hoog op mijn verlanglijstje, en nu zeker. Ik denk dat woorden niet kunnen uitdrukken van alle indrukken die je opneemt. Ann en Rudy, bedankt dat ik mocht meeliften.'

Kwaliteit 
29-02-2016

Het boek Goddelijk Wild

Wat een heerlijk boek om te lezen, ik had het gevoel dat ik naast hen mee stapte. Ik kom tot rust in de natuur, de stilte en de gesprekken gaven me nog meer het gevoel van er bij te zijn. Ik heb tijdens het lezen regelmatig een pauze ingelast, zo dat ik kon nadenken over hoe ik in het leven sta, wie ik wil worden en wat ik wil zijn.
Achteraan het boek staan twee essays, geschreven door Rudy. Deze geven meer dan genoeg stof om dieper in jezelf te kijken hoe ik als mens in het leven wil staan. Ik ben streng katholiek opgevoed waardoor ik afkerig ben van alles wat over God gaat. Het atheïsme heeft me altijd aangetrokken maar bij het ouder worden, werd ik een zoekende. Dit boek heeft mijn ogen geopend en enkele vragen voor mij beantwoord. Ik heb ook veel denkstof meegekregen.
Moet je dit boek lezen? Ik persoonlijk zeg volmondig ja; zowel de zoekende als de niet-zoekende lezer zal vele vragen beantwoord zien en veel denkstof meekrijgen. Je mag meelopen op hun reis, getuige zijn van hun vele persoonlijke gesprekken. De liefde die ze voor elkaar voelen spat er elke pagina vanaf. Zodat het niet alleen een reisverhaal is maar ook een liefdesverhaal, een getuigenis van onverwachte inzichten.
Goddelijk wild is in zijn genre een ware must- read, een voltreffer en echte aanrader.

Kwaliteit 
25-02-2016

Beste Ann en Rudy

Een dagje me-time heeft me de kans geboden om jullie geweldige, intieme verhaal in één ruk uit te lezen. Ondergedompeld in het eenvoudige zijn, aarden, één zijn met je omgeving…
In jullie verhaal en het essay vind ik veel antwoorden terug op vragen, die op dit ogenblik in mijn leven, mijn denken beroeren: keuzes maken, het loslaten van wat eerder veiligheid en acceptatie van mijn omgeving bood, walking the answers,…
Een terugkeer naar de bron van mijn spirituele zijn, rebirthing.
“Being naked, but dressed like a queen”
Dank jullie wel voor dit mooi geschenk!

Kwaliteit 
19-02-2016

Dag Rudy en Ann

Van de essay heb ik gesmuld. Heel herkenbaar. Ik voel me daar enorm verbonden mee. Ik ben onder indruk van de uiteenzetting van het onderwerp en de verwoordingen. Iets groots en holistisch in zijn verband laten, maar toch stukjes eruit kunnen halen om het grote verband te versterken. Het verhaal zelf heb ik ook helemaal gelezen. Vond het prettig lezen, mij in te leven. Dat vond ik heel leuk en fijn!

Kwaliteit 
28-01-2016

Rudy, Ann

Drie menselijke krachtlijnen stuwen het boek: seks, religie en pijn.
Seks: zoals je je eigen ouders niet wil zien vrijen, chokeert het als je één van je leermeesters dit ziet doen. Te nemen of te laten: zonder dit ook geen Goddelijk Wild.
Spiritualiteit als persoonlijke religie van jouw oneindig verhaal: vanuit een doorleefd innerlijk weten met zorg voor de ontwikkeling van je ziel in verbinding met de ander én het groter geheel, in het bijzonder,de aarde. Zoals Diogenes de man met de lamp de mensen aansprak met “ik zoek een mens”, zoeken ook Rudy en Ann naar hoe die ziel, van die aardse mens al of niet een verantwoordelijke en liefdevolle keuze maakt.
Pijn, frustratie,onmacht…zien,voelen,ervaren, het uitschreeuwen, is wat me het meest geraakt heeft in dit boek. Ze bepalen voor mij mee de veerkracht, het kunnen loslaten, het opnieuw kunnen kiezen vanuit de as van oude verhalen: regenereren.

Kwaliteit 
17-01-2016

Beste Rudy en Ann

Ik heb jullie boek helemaal uitgelezen. Prachtig boek. Inspirerend. Soms confronterend. Ook ontroerend. Veel stof tot nadenken. Bedankt om dit met me te delen.

Kwaliteit 
06-01-2016

Dag,

Ann en Rudy hebben een belangrijk boek geschreven. Het geeft een zeer inzichtelijk perspectief van hun diepe verbinding met de natuur en de mensheid. Dit reisverhaal is een authentiek en verwarmend verslag van hun liefdevolle relatie en hun interactie met de fauna en flora (inbegrepen talloze ontmoetingen met trekkers met zeer diverse wereldbeelden). Het boek bevat ook een essay over Levensstijlactivisme, welke ik zeer inspirerend vind. De zeven leidraden zullen me ongetwijfeld helpen om mijn verdere ontwikkeling vorm te geven.

Kwaliteit 
06-01-2016

Dag Rudy

Ik ben begonnen in jullie boek en ik houd van de aanpak en de stijl. Het feit dat jullie samen schrijven geeft een dubbel perspectief en dat maakt het rijk.

Kwaliteit 
29-11-2015

Beste,

Het valt me op dat het niet verveelt (wat ik vaak heb met andere boeken). Dat ligt aan de schrijfstijl die door z'n journey-style benadering blijvend nieuwsgierig maakt, maar vooral aan de diepere inspiratie die uit de teksten opwelt en de lezer doet stilstaan bij de vraag: waar zijn we mee bezig? En: kunnen we zo doorgaan? Kan IK zo doorgaan? Zinnen die aan het denken zetten, zoals "God is an experience of a horizon" of een vraag zoals "Is our body a machine we steer through time and space or is it living energy inherited from the stars". Ook het belang van reenchanting the world komt als thema naar voren en vele andere thema's (bv. living in simulacra) die de lezer raken. Het boek ademt een bredere visie met een lange-termijn perspectief en is overtuigend geschreven vanuit een diepere dialogische inspiratie.

Schrijf uw recensie!

Schrijf uw recensie

Goddelijk Wild (incl. essay De gelukkige activist)

Goddelijk Wild (incl. essay De gelukkige activist)

Goddelijk Wild is een authentiek verhaal van twee psychologen die een trektocht door de wilde natuur van Canada ondernemen. Nietsvermoedend belanden ze door ontmoetingen met mensen, dieren en landschappen in een existentiële queeste: hoe in het reine komen met een stedelijke levensstijl en een wereld in transitie? Welk leven is de moeite waard? Welke mens willen we zijn?